Sara Rylander

Q & A - Kost/Hålla sig hälsosam när man åker iväg på semester

 

Älskar verkligen din blogg! Du är så otroligt bra med kosten och tar verkligen hand om din kropp på ett hälsosamt sätt. Har en liten fråga, ska åka utomlands om någon vecka eller så och vill inte bara äta dålig mat då. Hur gör du för att hålla motivationen uppe när du inte är hemma? Äter du lågkolhydratskost då också eller har du några tips för vad man kan göra när man inte har kontroll på vilken mat som finns eller så? Skulle vara jättesnällt om du kunde ge några tips eller så om du har några och hoppas att du förstod min fråga

 

Först och främst, tack så jätte mycket för kommentaren! Blir verkligen jätte glad av att höra att bloggen uppskattas.

Åh vad skönt att åka utomlands, skulle inte tacka nej till det just nu! Men till frågan iaf, om man ska på semester så brukar det ju innbära mycket mat, goa drinkar/läsk, glass och så vidare, jag tycker personligen att det är okej att ha en lite slappa vecka om man åker utomlands och unna sig lite god och ny mat som kanske inte finns i Sverige men samtidigt tycker jag att det är väldigt skönt att hålla igång med och inte spåra helt med sina rutiner. Man kan alltså unna sig men inte tappa greppet. Njuta men inse att det kan man göra också av de hälsosammare alternativen. Om man nu vill äta hälsosamt och hålla formen över semestern så är det egentligen inte så krångligt, det gäller bara att bestämma sig och göra medvetna val.

Ska själv somsagt åka utomlands i sommar och då planerar jag att njuta av allt till 110 %. Jag äter såpass strikt och nyttigt resten av året så jag känner att jag förtjänar en vecka av MASSA god All-inclusive mat haha. Dock kommer jag antagligen äta relativt lite kolhydrater pga att det funkar för mig och för att min kropp mår bra av det, men annars kommer jag somsagt inte tänka för mycket på vad jag stoppar i mig för mat. Vatten framför läsk på dagarna är väl något jag dock kommer köra på. Något annat jag alltid ser till att göra när jag är på semester är att hålla igång med olika aktivtiter såsom volleyboll, simma, tennis, gymma & vara med på olika pass (core pass, yoga, arobics osv) som arrangeras på hotellet. På så sätt håller jag ändå igång min kropp och känner mig fräsh och pigg. Det gör också att jag kan unna mig lite mer gott under resan än om jag bara hade degat i en solstol hela dagarna..

Min motivation till att vara hälsosam och att träna finns alltid hos mig, vilket är skönt. Men något som såklart motiverar mig inför sommaren är att jag vill kunna gå runt i bikini och känna mig riktigt snygg och nöjd med min kropp. Ett tips är alltså att tänka framåt, hur vill jag se ut? Hur vill jag känna mig? Hur ska jag göra för att nå dit? Och sen inte ge upp förrens du nått just DITT mål.

 

Här kommer några tips på hur man kan hålla sig mer hälsosam under semestern om man vill det:

- Rör på dig! Va med på olika aktiviveter som kanske arrangeras på hotellet eller gå ut och gå/spring en runda själv. På många hotell finns också ofta ett gym. All rörelse är bra, spelar inte så stor roll vad du gör sålänge du håller igång kroppen.

- Välj bort skräpmat! Gör bra val när det kommer till mat. På resturanger erbjuds det ofta sallader, grillat och kött/fisk eller fågel vilket alla är bra alternativ. Försök att undvika feta såser, friterat och panerat, om du äter lågkolydratkost så undvik bröd, ris, potatis och pasta och välj t.ex extra grönsaker istället för pommes frites. 

- Ät dina kolorier, drick dom inte! Läsk, Juice, kaffe osv innehåller mycket tomma kolorier. Satsa istället på vatten under dagen och unna dig kanske några drinkar på kvällen istället eller ett glas juice på morgonen.

- Kom ihåg ditt mål! Är ditt mål nu att gå ner i vikt eller hålla formen så gäller det att såklart njuta av semestern men samtidigt ändå göra medvetna val när det kommer till kosten osv. Är det verkligen värt att slösa bort all den hårda träningen på en vecka/några veckors semester?

Men viktigaste av allt är såklart att se till att njuta och ha det riktigt skönt när man är på semester!

Äter du hälsosamt och tränar alla andra veckor på året så är det no problemas om du unnar dig en vecka av god mat, sommriga drinkar och en massa glass!

 

Kramis :)

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas