Sara Rylander

Q&A Jordnötssmör / nyttigt? Vad är det? Hur kan man använda det?

 

 

 

Har fått lite frågor angående jordnötssmör och om det är nyttigt osv så tänkte svara på det (har gjort det i ett tidigare inlägg om jordnötssmör så det blir lite repris). Jag är som ni kanske har märkt typ beroende av jordnötssmör, ca det bästa jag vet. Så gott! Det bästa med det är att det går att använda på så många olika sätt + att det innehåller en massa bra fetter så jag tycker att det är ett riktigt superlivsmedel (såklart i lagom mängd). 
Här kommer lite mer information om jordnötssmör: Vad det är, om det är nyttigt & hur man kan använda det :) 

 

Vad är det och varför ska man äta det?

Jordnötssmör är ett livsmedel som har blivit väldigt populär bland tränande och hälsomedvetna tack vare dess höga innehåll av fibrer, protein och antioxidanter samt dess mättande effekt. Det ger många positiva hälsoeffekter. Det höga innehållet av protein och fett gör det till ett bra alternativ om du vill få i dig mer kalorier. Den mättande effekten gör det även passande för dig som vill äta mindre men fortfarande känna dig mätt, t.ex. på diet. Det gäller dock att man väljer RÄTT variant jordnötssmör. Välj ett med en hög halt jordnötter, lite salt och sockerfritt. Jag köper alltid Green Choises jordnötssmör som finns i både crunchy och creamy. Tömmer lätt en burk på typ tre dagar haha. Finns att köpa i de flesta vanliga mataffärena såsom Ica & Willys. 

Hur kan man använda det?

Det är rekommenderat att äta ungefär 1-3 msk jordnötssmör om dagen för att få positiva hälsoeffekter. Jordnötssmör kan användas som topping på t.ex gröten, keso/kvarg röran eller mackan (med bananer på sooo good). Det kan även användas i smoothies, matlagning eller bakning för en extra boost.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas