Sara Rylander

Recept - Nyttiga kokostoppar / Protein kokostoppar

Något jag verkligen älskar är naturgodis och en av mina favorit bitar är helt klart KOKOSTOPPAR, så goda!!! Tyvärr är dom man köper inte supernyttiga (inga problem på helgerna) men jag ville gärna hitta ett recept på hur man kunde göra egna nyttiga/protein kokostoppar och det gjorde jag. Det ena receptet hittade jag på fitnessgurus egna hemsida och sedan hittade jag även ett recept till er som inte använder proteinpulver (från lisashealthspo).  Har själv tänkt att testa att göra dessa någon dag, jag menar hur smarriga ser dom inte ut? Extra bra är att dom också är fullproppade med nyttigheter och utgör ett perfekt mellanmål under dagen eller som kvällsmys i soffan framför en bra rulle! 

(Med proteinpulver, 6 stycken - 15 min)
- 0.75 dl Vaniljproteinpulver 
- 1 tsk Kokosnötolja 
- 1,4 dl Kokos
- 1 ägg

Sätt ugnen på 225 grader och gör i ordning en plåt med bakplåtspapper. Vispa ägget fluffigt med elvisp medan du tillsätter lite proteinpulver i taget. Blanda ned kokosflingorna, rör om tills det blir en slät men tjock massa. Klicka ut 6 toppar på bakplåtspapperet. Grädda 4-5 min i mitten av ugnen, eller tills ytan på topparna har stelnat.

(Utan proteinpulver, 6 stycken - 30 min)
- ½ dl kokos
- ½ dl kokosmjöl
- ½ dl äggvita
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk fiberhusk
- 1 dl vatten

Rör ihop alla ingridienser och låt svälla i 5 minuter. Klicka ut toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda på ca 175 grader i runt 30 minuter. Ta ut och njut! 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas