Sara Rylander

Motivation till att träna

 

Vad motiverar dig till att träna att träna så mycket som du gör?

Jag har alltid varit en extremt tävlingsinriktad människa och det som alltid har drivit mig oavsätt vad det handlar om är resultaten. Jag vill alltid vara lite bättre än alla andra, t.ex om jag står på crosstrainern jämte någon annan så måste jag köra lite längre och lite snabbare än den personen. Det är likadant i vad jag än gör. Jag vill alltid vara bäst. Detta hjälper mig att hålla motivationen uppe eftersom det driver mig till att träna hårt för att just bli lite bättre och lite mer vältränad än de andra runt omkring mig. Resultaten är väldigt viktigt för mig, jag älskar när man kan se/känna en skillnad! När man t.ex slår tidsrekord på crossen eller klarar den där femte chinsen, det är den känslan som får mig att fortsätta även om det ibland är as jobbigt/tråkigt. Men den största anledningen till att jag tränar och det som driver mig är helt enkelt att jag vill ha en snygg kropp. Jag skulle ljuga om jag skrev att jag tränade varje dag för att jag tycker att det är kul, jag gör det för att se bra ut vilket i sin tur leder till att jag mår bra. Att träna gör somsagt att jag mår bättre både fysiskt och psykiskt, genom att träna känner jag mig nöjdare med mig själv och blir mer självsäker. Det motiverar mig väldigt mycket eftersom jag vill må bra och känna mig nöjd med migsjälv. Jag skulle absolut säga att jag tränar både för min egna och för andras reaktioners skull (även om det kanske låter knäppt), jag blir motiverad av tanken att jag i sommar kan gå runt i bikini och har en riktigt snygg kropp som andra kan titta på och tänka: sånn kropp skulle man haft!

 

Det är iaf det som motivera och driver mig till att träna så pass mycket som jag gör. Likadant med kosten, för mig är resultaten viktigare än att dra i mig en pizza, godis eller liknande. Jag är en sånn människa som alltid går all in eller inget alls, om jag ska göra något så ska jag göra det ordentligt och ge 120 %. Det finns inget mellanläge för mig. Träningen och kosten fungerar så för mig, inget slarvande utan har jag bestämt mig för att träna och äta nyttigt så gör jag det fullt ut. Jag kan inte t.ex inte gå till gymmet och köra lite fisträning i typ 30 min, även om jag nu är trött. Antingen kör jag järnet eller så kan jag lika väl stanna hemma.

 

Detta är bara vad jag tycker/känner, det är ju olika från person till person men jag tror att de flesta människorna som tränar iaf skulle hålla med om att träningen gör att man mår bättre både fysiskt och psykiskt. Och såklart, att det finns ingen bättre känsla än efter ett riktigt lökigt pass! :)

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas