Sara Rylander

Träning och kostupplägg

Vilket jobb du gjort! Jag är lite nyfiken på hur du lägger upp din kost? Väldigt inspirerande!:)

 

Blev väldigt glad över alla positiva kommentarer jag fick på mitt inlägg om mina träningsresultat, verkligen jätte kul! Va först lite osäker om jag skulle skaffa blogg och om jag skulle lägga ut bilder/annat från min träning men jag är väldigt glad att jag gjorde det. Bara så alla vet så skriver jag inte om min träning eller mat för att skryta eller nått utan jag gör det mestadels för att motivera migsjälv plus att jag tycker att det väldigt kul.

Efter mitt inlägg fick jag iaf lite frågor om hur jag lägger upp min kost så tänkte svara på det. Innan jag börjar vill jag bara skriva att jag är ingen kostexpert (no shit sara) och tänk på att detta är den kost som funkar för mig, allas matbehov är olika beroende på ålder, kön och aktivitetsnivå så ta det inte för seriöst eller bokstavligt.

Till att börja med kan jag säga att jag är en riktig foodlover, älskar mat! Finns inget bättre. Aja here we go om min kost och vad jag äter..
Min kost består mestadels av mycket protein, måttligt med fett och lite kolhydrater. Proteinet får jag från kyckling, fisk, kvarg, keso och kött. Jag äter ytterst lite snabba kolhydrater såsom pasta, potatis, ris osv utan jag får i mig kolhydrater genom grönsaker, frukt och bär. Nyttiga fetter äter jag i måttlig mängd i form av nötter/jordnötssmör (my love <333) och fet fisk som t.ex Lax (en stor favvis). Som ni kanske sätt på mina matbilder så väljer jag att prioritera proteinet och till det ett berg av sallad haha. Jag vet att många känner sig energilösa och slöa i hjärnan om de skippar kolhydrater men för min egen del upplever inte jag alls det problemet. Jag får energi från annat håll och jag har inte känt mig på något sätt tröttare/segare efter jag började dra ner på kolhydraterna. Något som jag dock inte skulle kunna klara mig utan är mina mellanmål (dom är to die for)! Äter ungefär 6 gånger om dagen och skulle inte klara av dagen om jag inte åt något mellan "de större" målen.

Unnar jag mig saker ofta? Cheatmeals?
Mitt svar på den frågan är nej, såklart unnar jag mig nångång ibland men jag är rätt strikt. Jag känner inget behov att dra i mig godis, kakor eller liknande utan jag klarar mig fint utan. Jag har inte heller någon speciell dag då jag äter en massa onyttigt utan om jag nu är sugen på godis, pizza osv så äter jag det oberoende vilken dag det är :)

 Detta upplägget funkar jätte bra för mig men somsagt när det kommer till kost oså så är det ju väldigt individuellt och som jag nämde innan så är jag ingen expert så ni får ta det med en nypa salt haha
 

Hope u like it, kramis

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas