Sara Rylander

Massage - Fördelar

Hur skönt är det inte att få en riktigt massage då och då? 
Jag älskar att bli masserad (vem gör inte?) och tycker verkligen att det gör susen för hela kroppen. Hela kroppen blir som "förnyad" på ett sätt samtdigt som det också är väldigt avslappnande och avstressande för knoppen. Det var ett tag sedan jag va på massage nu men ikväll har jag faktiskt bokat in en tid hos en jätte duktig tant som jag har varit hos innan. Ska bli superskönt! Känner verkligen att jag kan behöva en massage, både för kroppen och knoppen. Tycker det är himla mysigt också, hon jag ska till brukar alltid ha en massa doftljus tända, goa varma oljor och sånn där lugn musik på. Man somnar nästan när man ligger där! 

Här kommer iaf några fördelar med massage: 
- Mjukar upp muskler och vävnader
- Ökar blodcirkulationen
- Stärker immunförsvaret
- Ökar koncentrationen
- Motverkar stress
- Ökar kroppens allmänna välbefinnande och oxytocinet

 

Vid massage frigörs hormonet oxytocin,  som verkar lugnande, sänker pulsen och blodtrycket, gör andningen lättare. Vi blir lugnare i sinnet och kroppen slappnar av då oxytocin frigörs. Massage ska ges jämna mellanrum så att balansen mellan kropp och sinne bibehålls.

  

När blodcirkulationen kommer igång är det många organ och muskelgrupper som påverkas positivt. Man kan säga att stelhet i muskler försämrar livskvaliteten och som ofta leder  till exempelvis spänninghuvudvärk, sömnbesvär, värk i axlar, skuldror och rygg. Genom massage kan dessa problem lindras eller helt avhjälpas.

   

 

                                                                                                                                                            källa: www.frankropptillta.se

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas