Sara Rylander

Recept - Nyttig kladdig kladdkaka

Som ni kanske kommer ihåg så bakade jag en nyttig kladdkaka för några dagar sedan som blev riktigt god, den försvann rätt snabbt även om jag tyckte att den kunde ha blivit lite kladdigare... Så därför besämde jag mig igår för att exprimentera lite och göra en ny variant. Denna blev ännu godare, kladdig som en kladdkaka ska vara och jag kan säga att det bara är en liten bit kvar i kylskåpet. Hela familjen godkände den (och dom är kräsna) så denna får absolut tummen upp! 

Recept

- 1 helt ägg
- 150 g nötchokladkvarg 
- 1 dl valfri mjölk
- 3/4 dl kokosmjöl
- ca 4 msk kakao
- 1/2-1 dl stevia strö (gå efter egen smak)
- 1 msk fibersirup från Nutrinick  (jag tog lite av Walden Farms Pancake Syrup istället)
- 1 skopa proteinpulver (jag använde French Vanilla från fitnessguru)
- 1 tsk bakpulver
- 2-3 msk pulver jordnötssmör (jag har detta), går använda vanligt också

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda ihop alla blöta ingredienser först och rör sedan i de torra. 

3. Grädda mitt i ugn i ca 20 min. Ta ut den när den är lite kladdig så håll koll så att den inte blir torr.

4. Låt kakan svalna helt och servera sen med bär, nötter, kvarg eller nått annat gott! :)

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas