Sara Rylander

Goda & nyttiga recept med torsk


Hej Sara! Äääälskar din blogg. Vet du några bra recept på torsk? något nyttigt men samtidigt gott då :)

Hej! Åh tack så jätte mycket! Absolut kan jag fixa det :) Det finns flera hälsofördelar med att äta fisk ett par gånger i veckan. Förutom att fisk innehåller nyttiga fetter och proteiner är det också en bra källa till mineraler som jod och selen. I fet fisk finns det också en hel del D-vitamin som vi även får från solen. Just torsken är populär bland träningsmännskor som t.ex deffar just för att den innehåller få kalorier och lite fett samtidigt som den mättar bra och innehåller bra med protein. Själv tycker jag att det är riktigt gott men tyvärr äter jag väl inte det lika ofta som jag vill...men här nedan kommer iaf några av mina favorit recept som är baserade på just torsk. 

 
 

Stekt torsk & grönsaker
Supergott, enkelt och nyttigt. Stek torsken i kokosolja och krydda sedan med (som t.ex jag gjorde) chili, curry,cayenne, svartpeppar och paprika krydda. Servera den sedan tillsammans med en massa olika grönsaker och en proteinrik sås gjord på kvarg, kryddor, citron och färsk dill.

 

 Inbakad torsk & grönsaker
Torskfilé bakad i folie tillsammans med grönsaker som sedan serverades tillsammans med gröna ärtor, ungsbakadegrönsaker och kvargsås.

1. Tina torsken (ca 520 g torskfilé för 4 port).
2. Sätt ugnen på 225ËšC.
3. Skär upp valfria grönsaker i tunna strimlor (vi hade purjolök, tomater, lök och paprika).
4. Skär fisken i portionsbitar och lägg dom på portionsstora folieark. Fördela sedan grönsakerna över och lägg på en-två skivor citron. Pressa även lite citronsaft över allt samt krydda med salt och peppar.
5. Vik sedan ihop till ett paket och lägg dem på en plåt och sätt in mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

 

Torsksallad
En sallad är alltid lätt, smidigt och gott att göra. Oftast använder de flesta kanske räkor eller kyckling i sin sallader men jag kan lova att en torsk passar utmärk som proteinkälla i en smarrig sallad. Det första man behöver göra för att fixa i ordning denna är såklart att steka torsken. Jag väljer alltid att steka min i kokosolja tillsammans med valfria kryddor och eftersom torsk är lite smaklöst i kombination att jag älskar stark mat så brukar jag krydda min med chili, curry, cayenne peppar, svartpeppar och paprika krydda. I själva salladen sen är det bara att slänga i valfria grönsaker, i denna ovan hade jag i vanlig sallad, gurka, tomat, paprika, ananas, majs samt lite äppelcidervinäger över.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas