Sara Rylander

5 Anledningar till att äta broccoli

Personligen är broccoli en av mina  favoritgrönsaker, tycker det är så gott! Favoriten är helt klart att äta det som de är eller tilllaga dom i ugnen. Hemma hos oss har vi även gjort broccolimos vilket va supergott, bra alternativ till vanligt mos eller som tillbehör till grillat i sommar. Mums. Och som många säkert vet så är också broccoli en riktig hälsobomb med flera hälsofördelar. Här nedan kommer några anledningar till varför man bör äta mer av denna goda gröna grönsak!


Broccoli innehåller C-vitamin
Det kan komma som en överraskning att broccoli innehåller mer C-vitamin än en apelsin. Broccoli och gröna grönsaker fullproppade med vitamin C, ett vitamin som används av kroppen på många sätt. En av de viktigaste användningsområdena för C-vitamin är att utveckla kollagen, ett protein som används av kroppen för att bygga starka och friska naglar, hår, ligament och senor. C-vitamin hjälper till att utveckla frisk hud och friska tänder, och förhindrar skador på kroppen genom överansträngning. Vitamin C hjälper också till att öka testosteronnivåer i kroppen. Det är också en antioxidant och mycket användbar för immunförsvaret att hjälpa oss att avvärja förkylningar och andra sjukdomar och sjukdomar.

 

 

 

Broccoli innehåller kalcium
Broccoli innehåller lika mycket kalcium som ett glas mjölk, en enorm mängd från bara en källa. Kalcium används av kroppen för att bygga starka ben och tänder, se till att kroppen har ett starkt skelett. Att upprätthålla en hälsosam nivå av kalcium i kosten gör att kroppen är mindre benägna att utveckla tillstånd som påverkar skelettet, såsom osteoporos. Kalcium har också andra många fördelar, bland annat att användas i utvecklingen av friska muskler, hormoner utsöndrar som ska användas i hela kroppen, som säkerställer att nerver signalerar hälsosamt med varandra, och underhåll av hjärtat.

 

 

 

Broccoli är en källa för järn
Järn är en viktig mineral som används av kroppen. Järn är viktigt för transport av syre i kroppen eftersom det är en viktig del av hemoglobinet som finns i de röda blodkropparna och genom vilka syrebindningar transporteras runt i kroppen. Syre används för att tillhandahålla energi för muskler och organ i kroppen, så att de kan bibehållas och att utvecklas. Utan järn, kan energinivåerna hos kroppen minskar och de muskler och organ kan påverkas negativt. Anemi kan också utveckla, och de med anemi ofta rekommenderas att äta gröna bladgrönsaker som broccoli.

 

 

 

Broccoli innehåller fibrer
Fiber är en viktig näringsämne som kroppen behöver för att säkerställa en sund matsmältningssystemet. Fiber passerar genom blodkärlen och mag-tarmkanalen osmält. Fiber absorberas av kroppen in i blodet system där det fungerar genom venerna och artärerna bort plack och fetthaltiga avlagringar. Därigenom minskar fibrer blodtryck och kolesterolnivåer i hela cirkulationssystemet och även bidrar till att matsmältningssystemet är frisk och att kroppen på rätt sätt bryter ner och använder näringsämnen från maten.

 

 


Broccoli är en antioxidant
Antioxidanter, som finns i många livsmedel som dietister är dubbning super livsmedel hjälper till att skydda kroppen från fria radikaler. Fria radikaler visats orsaka skada på cellerna i kroppen, med "bombardera 'cellväggarna. Detta kan leda till synliga tecken på åldrande, orsakade av skador på hudceller. Fria radikaler kan också orsaka tumörer utvecklas från de skadade cellerna när dessa skador är det genom att det DNA, som i sin tur leder till cancer. De antioxidanter som finns naturligt i broccoli bidra till att förhindra dessa skador uppstår och detta bidrar till att säkerställa att du inte bara friska utan också skrynkelfritt.

 

Källa:gh.caqe.net/man.se/danielrimfjal

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas