Sara Rylander

Två recept på overnight oats

Overnight oats peanutbutter & banana

0.5 mosad banan 
2-3 msk jordnötssmör
0.5 dl havregryn
1 dl mjölk av valfri sort 
1 tsk chiafrön 
Vaniljpulver och kanel efter smak 
0.5 tsk honung/agave eller häll i lite stevia efter smak 

1. Mosa bananen och blanda sedan ihop alla ingridienser
2. Blanda ihop allt tills det verkligen är ordentligt blandat och jordnötssmöret har mixats in. Häll sedan över det i valfri behållare och ställ in i kylskåpet i minst 3 timmar. Servera den sen med valfria toppings såsom bär, bananskivor eller nötter.

Overnight oats Raspberry & Blueberry (från tasty-health)

 
30g havregryn
175g lättkesella
0,75 dl mjölk (eller havremjölk/sojamjölk)
1 krm vaniljpulver
0,75 msk chiafrön 
25g hallon
25g blåbär
15g valfria frön och nötter
Valfritt: Sötningsmedel typ Stevia strö, kanel, kardemumma, proteinpulver

1. Blanda kesella, mjölk, havregryn, chiafrön, vaniljpulver och hälften av bären i en skål. Rör om och täck med plastfolie. Låt stå i kylskåpet över natten. Havregrynen kommer att svälla och chiafröna gör att blandningen får en puddingliknande konsistens.
2. Ta ut på morgonen och toppa med resten av bären och hackade mandlar.

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas