Sara Rylander

Gojibär / Vad är det? Bra för?

VAD ÄR DET?
Gojibären räknas till de mest näringsrika, välkända bären. Halten av karotenoider (provitamin A) och järn är särskilt hög. De innehåller över 20 spårämnen och mineraler såväl som essentiella aminosyror. Gojibär (även kallade kinesiska vargbär) växer på bocktörne, en upp till 4 meter hög buske. Frukterna kan skördas från augusti till oktober. Gojibär kan vara lysande röda till organge-gula och har en lång, oval form med en längd från 0,5 - 1,2 cm. Namnet goji kommer från den kinesiska beteckningen "Ningxia gouqi", vilket betyder "vargbär från regionen Ningxia". I Kina har bären prisats som en källa till energi och vitalitet sedan årtusenden tillbaka.

 

NU3s gojibärs URSPRUNG: 
Våra gojibär härstammar från Ningxia (som betyder: "mild sommar"), en av de mest orörda befolkningsglesa regioner i Kina. Nederbörd och glaciärsmältningar från Himalaya bidrar i dessa områden till regelbundna översvämningar av Gula floden eller Huang-He. Från de bördiga flodslätterna kan gojibären suga åt sig en mängd med värdefulla näringsämnen.

 

BEHANDLING av gojibären
För att skydda vitaminer, mineraler och aminosyror såväl som den unika smaken av de traditionella gojibären, torkas våra gojibär i ett milt klimat i Ningxias i en mycket skonsam process. Den låga värmebelastningen som gojibären utsätts för i denna tidskrävande process bidrar till att de värdefulla näringsämnena bevaras. Gojibären är inte tillsatt med andra ämnen, så som till exempel svavel. De innehåller endast 100% torkade gojibär, inget mer!

 

KVALITETSKONTROLL av deras gojibär
Vi går efter mottot: "Förtroende är bra, kontroll är bättre" och låter testa alla våra gojibär från oberoende institutioner i Tyskland. Dessutom har varje produkt ett beställningsnummer som gör det möjligt att spåra produkterna och se var de kommer ifrån. 

FÖRPACKNING av våra gojibär
För att  skydda gojibären och de viktiga näringsämnena på bästa sätt förvaras bären i en påse av allra högsta kvalitet. Förpackningen är säkrad från att främmande ämnen kan tränga in, och tack vare den säkra dragförslutningen kan du även vara säker på att förpackningen når dig oöppnad. Den kan även enkelt förslutas efter öppnandet. 

 

Ni hittar dessa goda superbär HÄR, där hittar ni även en massa andra grymma produkter för hälsa och träning, check it out! :)

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas