Sara Rylander

Att flytta hemifrån / VÅGA!

 

Spännande, kul, oroligt, nervöst, jobbigt, peppande. Ja att flytta hemifrån medför en massa olika känslor. Så va det iaf för mig. Att helt plötsligt lämna sin trygghet, sin familj och sina vänner för något nytt, främmande och börja resan mot nya kontaker/relationer, jobb och allt som tillhör är känslomässigt. Själv har jag alltid vetat att jag skulle lämna min hemstad så fort jag tog studenten, vart va jag inte säker men jag visste att jag skulle ta det steget så fort jag fick chansen...

 

I sommar på Rhodos fick jag för första gången testa på hur det va att klara sig själv, att vara ifrån sina föräldrar en längre tid, att knappt känna någon från en början till att knyta nya underbara kontakter. Även då kände jag alla dom där känslorna som jag nämnde ovan, dock inte lika intensivt. På Rhodos visste jag att jag skulle hem om några veckor och hallå vi bodde liksom en hel drös med ungdomar på en och samma gata haha, man va ALDRIG ensam vilket va otroligt skönt! Man fick liksom som en ny extra familj som gjorde att den mesta hemlängtan osv inte alls uppstod. Att flytta på “riktigt” är en helt annan 5a…. Som ni alla säkert vet nu så har jag bott här i vår kära huvudstad i exakt 3 veckor nu och jag trivs superbra! Men nu efter några veckor så börjar man ändå känna av hemlängtan lite och jag märker att jag uppskattar allt och alla jag har där hemma såååå mycket mer nu. Sånt man tog för givet innan är inte så självklart längre och alla de där småsakerna som att t.ex få en morgonkram varje morgon eller bara kunna ta cykeln bort till min kära farmor och farfar för lite kvalitets tid/pratstund, känner jag nu betyder så mycket. Jag saknar att ha min mamma som tjatar på mig att bädda sängen, plocka undan efter mig osv och jag saknar min pappas eviga tjat om kramar haha. Just nu skulle jag liksom gett han 100 kramar om jag kunde. Men det är också detta som gör det extra kul med att flytta hemifrån, att upptäcka nya saker och börja ett nytt liv, man börjar sakna och uppskatta det man har hemma vilket jag tror kan vara väldigt bra. Till och med jag som verkligen starkt otrivs i min hemstad känner nu att det kommer att bli roligt när jag väl åker hem och hälsa på. Liksom en utekväll på Grace med mina närmsta vänner hemifrån hade jag tyckt va as kul nu som en paus från Stockholms uteliv (även om jag föredrar det 1000 gånger i veckan haha) just för att det är annorlunda att gå ut där och det uppskattar jag mer nu.

Sen så lär man sig också så otroligt mycket om sig själv när man flyttar hemifrån. Jag vet med mig själv att jag har växt väldigt mycket (och nu snackar vi inte på längden hehe) och blivit mer mogen, lärt mig ta ansvar och lärt mig att ta reda på mig själv helt enkelt. Helt plötsligt måste man t.ex ta sig överallt och till olika platser själv och om något i huset går sönder så går det inte bara att ropa snällt på pappsen utan då gäller det att lösa det själv (alt ringa om hjälp). Personligen tycker jag bara att det är superkul att känna att man faktiskt börja bli “vuxen” även om jag i vissa stunder önskar att jag va 10 år gammal igen och bodde hemma med mamma och pappa haha. Det va ju ändå rätt soft liv. Sen när man snackar om att flytta hemifrån och till en ny stad så är kontakter och relationer såklart en sjukt stor del i det hela som ofta avgör om man trivs eller inte. Att ha vänner är något som alla behöver och flyttar man ensam till en ny stad så kan det självklart vara lätt att man känner sig lite ensam i början. Själv hade jag turen att redan känna så många här uppe efter sommaren men något som jag också märkte direkt när jag kom hit va det bara gäller att ta vara på varje chans man får att träffa nya människor. Det är bara att våga prata med allt och alla, det räcker oftast att man känner en person för att man lätt ska lära känna fler. Efter en utekväll här uppe lärde jag känna ett flertal nya människor och nu efter bara 3 veckor känns det som jag typ “känner” hur många som helst haha. Man träffar ens kompisars kompisar, lär känna folk genom jobbet osv och sen byggs ens kontaktnät upp, och det tycker jag är sååå viktigt för att man ska trivas i en ny stad. Man behöver vänner runt omkring sig! Och att lära känna nya människor kan även i sin tur leda till jobb eller lägenhet, själv fick jag både min sovplats och mitt jobb genom att jag träffade folk här som kände någon jag kände. Så ah det är viktigt att vara social och att våga ta kontakt med nytt folk när man åker iväg.

Ja det va väl kort och gott mina tankar om hur det känns nu i efterhand när jag flyttat men något annat viktigt som jag glömde att nämna är hur galet roligt, spännande och motiverande det är att flytta till (framförallt) en storstad! Det finns så otroligt mycket mer möjligheter här och det hände verkligen ALLTID något här. Det är nog något av det som jag älskar mest med att bo här, staden lever liksom alltid och det finns såååå många olika caféer, restauranger och uteklubbar att gå till alla dagar i veckan. Nu tänker säkert en del orginala stockholms bo, “eh vadå? så mycket roligt händer det inte och alla klubbar är ändå uttjatade osv osv” Men för en tjej som kommer från en håla mindre än globen (haha okej inte riktigt) där det finns typ 2 uteställen som bara är öppna fre-lör och stänger kl 2(3), där det bara finns några få bra restauranger och typ ett café där alla hänger så ÄR Stockholm som värsta drömstaden! Och något som jag framförallt tycker är så kul med Stockholm är, som jag nämnde tidigare, alla möjligheter som finns här. Det är otroligt motiverande att veta att man nu bor i en stad där inga (typ) drömmar eller mål är förstora om man bara ge sig fasen på att nå dom. Chansen att lyckas finns där, det gör den inte på samma sätt i en liten stad. Personligen så är detta något som verkligen peppar mig när det kommer till bloggen. Jag VILL växa och ta mig in i bloggvärlden på riktigt och jag tror att jag KAN lyckas om jag får de rätta verktygen vilket såklart motiverar mig till att fortsätta. Min dröm ÄR att kunna leva på detta även om det tidigare varit en väldigt avlägsen dröm så har den nu alltså efter flytten sakta men säkert börjat gnaga mer och mer. Jag är som ni säkert förstår väldigt spänd på att se hur allt det här slutar. Vem vet hur länge jag stannar, vad som händer, vad jag kommer jobba med och hur mitt liv kommer se ut om kanske ett år men jag vet iaf att jag kommer att göra allt och ta vara varje möjlighet som jag får här för att nå mitt mål och mina drömmar!


Så ah det va mina tankar och jag hoppas att ni som sitter där hemma i soffan och tvekar på att flytta hemifrån efter detta kan samla modet till att ge er iväg. Jag lovar er att det är värt det även om det såklart inte bara är dans på roser att flytta hemifrån och till en ny stad. Det kommer såklart jobbiga dagar men alla nya människor du får lära känna, nya saker du får uppleva, nya minnen du får skapa och så mycket som du kommer att utvecklas som person mäter upp för dom där dåliga dagarna. Våga lämna din trygghet och testa att stå på dina egna ben, begränsa inte dina egna möjligheter utan åk iväg. Sure du kanske hatar det och kommer hem efter någon månad men då har du ändå testat? I'd rather regret the things I've done than regret the things I haven't done. Och nu behöver vi inte bara snacka om att flytta hemifrån utan det gäller även saker som att t.ex ge sig iväg på en långresa eller åka iväg på en spårad säsong på ett partyställe. VÅGA VÅGA VÅGA! Om jag snackar för mig själv så vet jag faktiskt inte vart jag hade gjort just nu om inte jag hade vågat ta steget och dra ner till Rhodos i sommar. Utan Rhodos hade jag inte hamnat här i Stockholm, jag hade inte fått de kontakter jag har idag och jag hade inte stått här idag med samma möjligheter. Så kort och gott, att åka iväg/flytta öppnar många dörrar samtidigt som det ger en minnen och nya vänner för livet så JUST DO IT! :)

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas